Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

02 Dec Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u organizaciji Ministarstva za rad  zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, svečano je obeležen u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Prisutnima su se obratili predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predsednik „Color Media Communications“ Robert Čoban i reprezentativac Republike Srbije u košarci u kolicima Željko Ćirković, a svečanom obeležavanju prisustvovali su državni sekretar Nenad Nerić, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, direktorka Кancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović i mnogobrojni članovi udruženja i saveza osoba sa invaliditetom. Ispred Saveza MNRO Srbije prisustvovalo je preko 50 članova Saveza I lokalnih udruženja.

Nakon obilaska izložbe „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“  održana je Zajednička sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost I smanjenje siromaštva i Odbora za ljudska I manjinska prava I ravnopravnost polova.