11 Feb Aktivnosti projekta “U prirodnom okruženju”

Dok senzorni vrt  poprima oblik kakav želimo da ima na proleće 2023.godine, u Udruženju ’’Zagrljaj’’ intenzivno se realizuju radionice sa korisnicima.

Ekološke radionice pripremaju naše članove da budu pravi budući ekolozi koji će brinuti o životnoj sredini. Radionice vodi prof.dr. Miško Milanović.

Šta je ekologija, a šta životna sredina? Kako čuvamo vodu, vazduh, zemljište? Kako mi možemo doprineti očuvanju zdrave životne sredine? To su samo neka od pitanja na koja su kroz radionice dobijeni odgovori.

Radionice radne okupacije imaju za cilj formiranje radnih navika, posebno na uređenju neposrednog prirodnog okruženja (briga o biljkama, sađenje novih biljki, upotreba i održavanje alata za rad). Radionice vodi Danka Mišić, učitelj. Učesnici radionica veoma su aktivni i svakim danom pokazuju inicijative za uređenje zajedničkog radnog i životnog prostora.

Radionice senzorne integracije, koje se za sada realizuju u prostorijama udruženja, pripremaju naše korisnike da pravilno koriste svoja čula, obrađuju dobijene informacije i daju adekvatnu reakciju – odgovor na sve nadražaje iz neposrednog okruženja. Radionice vodi Jelena Kundović, defektolog. Sa velikom radošću očekujemo lepo vreme i nastavak ovih radionica u senzornom vrtu.

Udruženje za pomoć MNRO ’’Zagrljaj’’ iz Topole  u partnerstvu sa Savezom MNRO Srbije realizuje projekat ’’U prirodnom okruženju’’

Projekat se sprovodi u okviru regionalnog programa „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)“ koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.