Nagrada na Кonkursu J=DNAКI

05 May Nagrada na Кonkursu J=DNAКI

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom od 2018.godine ustanovila je nagradu J=DNAКI, koja se uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dodeljuje svake godine u tri kategorije.
Upravni odbor NOOIS-a i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom izabrali su pobednike konkursa J=DNAКI za 2021. godinu.
J=DNAКI u inkluzivnom/inovativnom programu (Na pola puta, Pančevo)
J=DNAКI u sprečavanju diskriminacije (Jelena Marić, Užice)
J=DNAКI u pristupačnosti (”Golija”, Ivanjica).
Posebno priznanje dodeljeno je Savezu MNRO Srbije u kategoriji J=DNAКI u inkluzivnom/inovativnom programu za uspešno realizovanu kampanju „Nisu svi invaliditeti vidljivi“ povodom 60 godina rada.
Priznanje je Sekretaru Saveza MNRO Srbije Marijani Taranović Todorović uručila predsednica NOOIS-a Tatjana Stojšić Petković na Skupštini NOOIS-a, uz prisustvo predstavnika Sektora za zaštitu osoba sa invaliditietom Marije Ristić, predstavnika republičkih saveza, NOOIS-a. U obraćanju, Sekretar Saveza MNRO Srbije istakla je da je priznanje zasluženo velikim i zajedničkim radom svih udruženja koja čine Savez, opisala Кampanju ”Nisu svi ivaliditeti vidljivi” i uz zahvalnost NOOIS-u i Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom što su prepoznali značaj ove kampanje i nagradili ga Priznanjem, najavila da će Savez MNRO Srbije i u buduće raditi još više i bolje, a sve u cilju unapređenja prava i položaja osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica.