Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

03 Dec Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992.godine, kada je Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana, sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Tim povodom, Savez MNRO Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor OSI –  sproveo je dva konkursa u koji se uključio veliki broj udruženja iz cele Srbije.

U saradnji sa udruženjem iz Valjeva, realizovan je foto konkurs. Od pristiglih 120 fotografija, želimo sa vama da podelimo pobedničku fotografiju, na kojoj su brat i sestra iz Udruženja za pomoć MNRO Bajina Bašta.

Na drugi realizovan konkurs – likovni konkurs u partnerstvu sa udruženjem iz Leskovca pod nazivom ’’Svet je lepši kada zajedno stvaramo i sanjamo’’, stiglo je 198 radova. Pobednički radovi su iz Pirota, Beograda i Valjeva.

Aktivnosti koje su sprovedene u udruženjima širom Srbije obuhvatile su različite aktivnosti: organizovanje tribine, podela paketa pomoći porodicama, organizovanje prodajnih izložbi, organizovanje uličnih manifestacija u lokalnim zajednicama, kao i obeležavanje ovog važnog datuma kroz tekuće aktivnosti udruženja.