Realizacija kampanje ‘’Nisu svi invaliditeti vidljivi’’

01 May Realizacija kampanje ‘’Nisu svi invaliditeti vidljivi’’

Maj 2021 – Savez MNRO Srbije je krovna organizacija 53 udruženja iz cele Srbije. Naš zajednički cilj je unapređenje prava i položaja osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, i svakom našom zajedničkom ili pojedinačnom aktivnošću trudimo se da doprinesemo ostvarenju tog cilja.

Ove godine Savez MNRO Srbije obeležava jubilej, 60 godina postojanja i rada. U godini jubileja sprovodimo kampanju ”Nisu svi invaliditeti vidljivi”. Naši članovi su najčešće neprimećeni u svojim lokalnim zajednicama, jer njihov invaliditet često vizuelno nije prepoznatljiv, a potreba za podrškom je izuzetno velika.

U sklopu sprovođenja kampanje ”Nisu svi invaliditeti vidljivi”, u petak 28.05.2021.godine od 11-12 časova u velikom broju gradova i opština naši članovi su izašli na centralna gradska mesta (Trg, prometni deo varoši-grada) i delili svojim sugrađanima i prolaznicima radove nastale na radionicama u okviru udruženja (razni ukrasni i upotrebni predmeti), kao i informativne brošure – liflete.

Кampanja je realizovana u sledećim gradovima: Aleksandrovac, Aleksinac, Aranđelovac, Brus, Vračar, Valjevo, Jagodina, Čukarica, Zvezdara, Ivanjica, Кladovo, Negotin, Novi Pazar, Stari Grad, Leskovac, Topola, Priboj, Pirot, Bajina Bašta, Niš, Vranje.

Na akcijama koje su realizovala  Društvo za pomoć MNRO Zvezdara I ‘’Živimo zajedno’’ Stari grad prisustvovale su I Julijana Stanisavljević ispred Sektora OSI Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja I Marijana Taranović Todorović, Sekretar Saveza MNRO Srbije.

Neke od poruka koje smo ovom kampanjom  poslali javnosti su sledeće:

Mi želimo da živimo sa vama, a ne pored vas.

Upoznajte nas da biste nas bolje razumeli.

Nećemo se kriti, OК je drugačiji biti.

Mi smo različito isti.

Budite deo naše porodice – pružite nam ruku onda kada je to najpotrebnije.