Mala škola za decu i roditelje

24 Jun Mala škola za decu i roditelje

Uz Podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, uz veliku posvećenost stručnjaka i volontera, održana je još jedna neponovljiva Mala škola za decu i roditelje.Ove godine održana je u Vrnjačkoj banji, od 21-23.6.2024.godine.
A zašto je ona bitna?
Roditelji su kroz rad sa stručnjacima raznih profila usvojili nova znanja i doživeli raznovrsna iskustva kroz razmenu sa drugim roditeljima, vođeni terapeutskim grupnim radom. Osnaženi i mnogo jači nastavljaju dalje, sa verom da nisu sami u izazovima koji ih čekaju na daljem putu roditeljstva.
U isto vreme, pred decu je stavljen novi poduhvat. U nepoznatom, ali stimulativnom okruženju Udruženja roditelja dece ometene u razvoju, deca su dobila priliku da uz podsticaj steknu nova saznanja, drugare i da učeći kroz igru u veseloj atmosferi razvijaju životne veštine. Deca su po prvi put usvojila iskustva van porodice sa novim ljudima u široj zajednici.
Mala škola za decu i roditelje je aktivnost Saveza MNRO Srbije.Na svečanom otvaranju i tokom realizacije programa ispred Sektora za zaštitu OSI prisustvovala je Julijana Stanisavljević, koja je istakla važnost ovakvih programa i veliku podršku ministarstva u daljem radu. Za mesto realizacije ovogodišnje Male škole izabrana je Opština Vrnjačka banja čiji je predstavnik Dragan Milenković poželeo dobrodošlicu roditeljima i deci iz raznih krajeva Srbije.